Bij KMG zijn wij al sinds 2014 overtuigd van het feit dat het digitaliseren en automatisering van boekhouddocumenten ons beroep grondig zou veranderen. Een boekhouder dient te evolueren naar een business consultant, noem het een coach, die de ondernemer helpt bij het zakendoen, én dient als financieel klankbord. Het over- en weer hevelen van dozen vol papier, om de tiende van de maand te beginnen met het intikken van facturen, is niet meer van deze tijd. Klanten verwachten op elk moment gericht advies op basis van actuele cijfers.

Na een marktonderzoek in de loop van 2015 zijn wij overtuigd dat ClearFacts het beste aansluit bij onze verwachtingen op lange termijn. Clearfacts is een toegankelijke software die het digitaliseren van boekhoudstukken eenvoudig maakt. Bovendien is er een permanente terugkoppeling met de boekhouding, en een archief dat consulteerbaar is voor onze klanten. Sinds 2016 digitaliseren wij dossier, en met succes!

Op “KMG ClearFacts” zijn op het einde van 2019 meer dan 300 vennootschappen actief waarmee wij efficiënt samenwerken. Met het ingaan van 2020 vragen wij aan onze papieren vennootschappen om, samen met ons, de digitale stap te zetten. Het is ons doel om tegen 31 december 2020 enkel nog digitale boekhoudingen te voeren. De beweging voor eenmanszaken zullen wij ook geleidelijk inzetten.

 

In totaal werden er via KMG ClearFacts al meer dan 200.000 documenten verwerkt. Hoewel er nog elk kwartaal een piek opgemerkt wordt op het platform omwille van de kwartaalaangiftes voor de BTW, merken we dat meer ondernemers op continue basis hun documenten opladen. Gedurende het laatste kwartaal werden 37.242 documenten verwerkt. Een record!

 

 

Totaal n° verwerkte documenten

                                                                                   +200.000               

Aantal verwerkte documenten kwartaal 4, 2019

                                                                                     37.242

Sinds september 2019 geven wij in onze vestiging te Herk-de-Stad opleidingen aan onze ondernemers-klanten met het oog op het efficiënt inzetten van clearfacts in hun (digitale) documentenstroom. Een Succes! Wij mochten tijdens 5 sessies al meer dan 25 ondernemers helpen in hun boekhouding nog meer te digitaliseren. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 starten wij ook met opleidingen in onze vestigingen in Hoeselt en Tremelo. Geef uw dossierbeheerder bij KMG zeker een seintje als je er graag eens bij wil zijn. Wij ontvangen je dan met plezier.

We kunnen (lees willen) er niet omheen: het boekhouden wordt gedigitaliseerd, en deze tendens zet zich in sneltempo door. De focus van KMG ligt niet meer bij het verwerken van documenten. Met ons gepassioneerd team willen wij de onder-nemer van dichtbij coachen om zijn/haar droom waar te maken!