Het wordt tegenwoordig steeds moeilijker om goed opgeleide medewerkers te vinden. Nagenoeg elke sector heeft nood aan gekwalificeerde mensen om de rangen te versterken. Aan de andere kant wordt in de onderwijssector vastgesteld dat het dikwijls moeilijk is voor jonge mensen om een bedrijf te vinden voor hun bedrijfsstage. Ook wordt de nood aan lesgevers steeds groter. Iedereen heeft wel de verhalen gehoord van openstaande vacatures in de scholen of gepensioneerden die gevraagd worden om een vervanging te doen.

Daarom hebben we bij KMG Boekhouding de handschoen opgenomen. We bieden in onze vestigingen stageplaatsen aan zodat jongeren niet alleen praktijkervaring kunnen opdoen, maar ook  kunnen ondervinden hoe het dagdagelijkse leven in een boekhoudkantoor er uit ziet. En het stemt ons tevreden om te horen hoe dynamisch en afwisselend ze het werk vinden. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat aanstaande boekhouders of fiscalisten les krijgen van mensen met praktijkervaring.

Sinds kort hebben we ook hier ons maatschappelijk geëngageerd. Onze vennoot, Ronnie Buckinx, is sinds dit academiejaar deeltijds lector aan de PXL. Hij geeft boekhouding en fiscaliteit aan zowel bachelors als graduaatstudenten waarbij telkens de link met de praktijk kan worden gelegd. Hopelijk kunnen we hiermee ons steentje bijdragen om zo meer jongeren te overtuigen om dit prachtige beroep te gaan uitoefenen!